L’Orquestra de la Bona Sort protagonitza la celebració del Dia de la Salut Mental a PLF

L’Orquestra de la Bona Sort protagonitza la celebració del Dia de la Salut Mental a PLF

Aquest diumenge la nostra localitat commemora el Dia Mundial de la Salut Mental i ho fa amb una actuació de l’Orquestra de la Bona Sort i la projecció d’una pel•lícula documental sobre el viatge que aquesta formació musical va fer el març passat a Berlín.

Aquesta orquestra, integrada per persones amb malaltia mental usuàries del centre de dia de Malgrat i PLF, es va crear com a mètode terapèutic com a part de la Comunitat Terapèutica del Maresme i des de la seva formació ha actuat en diferents concerts arreu de Catalunya i també a Alemanya.

El director mèdic de la Comunitat Terapèutica, Guillem Homet, explica que la música és un bon element i un bon vehicle d’integració pels participants a la iniciativa.

A la primavera, l’orquestra de la Bona Sort va viatjar a Berlin a fer uns concerts subvencionats per una multinacional. Aquesta experiència va ser filmada en una pel•lícula documental que es projectarà diumenge a les 6 de la tarda al teatre municipal. El treball, que es presenta a PLF aquesta diumenge, s’anomena “Àngels a Berlín”.

Després de la projecció la pròpia orquestra oferirà un concert amb el seu repertori que inclou versions de diferents cançons.

L’objectiu d’aquest acte és reflexionar sobre la integració i el que significa el concepte de “salut mental”. Diu el mateix doctor Homet que cal prestar més atenció a aquesta salut i la integració del malalt mental per deixar enrere els estigmes que encara existeixen.

L’Orquestra de la Bona Sort està dirigida per José Manuel Pagan, compositor entre d’altres de la premiada BSO de la Pel•lícula Pa Negre i assaja al Molí d’en Puigvert de la nostra localitat.

L’acte de diumenge l’organitza l’Ajuntament de Palafolls amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Comunitat Terapèutica del Maresme i l’Orquestra de la Bona Sort.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics