URGENT

La Unitat del Sistema d’Emergències Mèdiques de l’Hospital de Calella compleix vint anys

Compartiu aquesta història

 

El 20 d’octubre del 1992 es va posar en funcionament a l’Hospital de Calella aquesta unitat del SEM, sent juntament amb la de l’Hospital de Bellvitge, una de les primeres que van entrar en servei a tot Catalunya.

Els inicis, però, s’han de buscar l’any 1989, quan a l’Hospital de Calella es va obrir una unitat per tal de millorar el trasllat dels pacients crítics durant els mesos d’estiu. Aquesta unitat va funcionar tots els estius fins el 1992. Va ser llavors quan es va iniciar una prova pilot amb la instauració d’un model de medicina prehospitalària per situacions d’emergència i d’urgència extrema als hospitals de Calella i Bellvitge. L’experiència va ser tot un èxit i el SEM es va instal•lar de forma definitiva a Calella, arribant a cobrir tot el Maresme i La Selva durant els vuit primers anys de vida.

L’equip humà del SEM de Calella està constituït actualment per vint professionals (vuit metges, vuit infermeres i quatre tècnics de transport sanitari d’emergències), alguns dels quals hi són des de l’inici.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics