URGENT

Les farmàcies de PLF tanquen per protestar pels endarreriments en el cobrament de la Generalitat

Compartiu aquesta història

Avui és el primer cop a la història que els farmacèutics catalans faran un tancament total de les seves portes.

Aquesta mesura s’ha pres davant del nou retard en el pagament dels medicaments que avancen els farmacèutics i que la Generalitat no fa efectiu.

Davant d’això la protesta d’avui vol, d’entrada, exposar la queixa i a l’hora conscienciar que el medicament és una eina important pels ciutadans i, per això, tant usuaris com farmacèutics estant fent molts esforços per mantenir el servei. Marc Freixa de la Farmàcia Moner de PLF explica que la situació és límit i que per això s’han plantat.

La Generalitat assegura que el pagament del mes de juliol es farà en qüestió d’hores, però això no ha dissuadit als farmaceutics que segueixen majoritàriament la protesta

La vaga de farmàcies vol, a més, explicar que a banda dels endarreriments de l’administració i els seus efectes derivats, els centres han estat afectats per successius decrets que han provocat la caiguda de la facturació entre el 30% i el 40%. També recorden han hagut de treballar més per culpa de l’aplicació de la taxa de l’euro per recepta i del copagament estatal.”

Maria Solé, de la Farmàcia Solé, explica que a banda dels endarreriments econòmics, també han hagut de carregar amb la indignació de la ciutadania pels increments del preu dels medicaments.

Per aquestes raons avui hi ha el tancament de Farmàcies, cosa que ha deixat sense servei la nostra població.

Cap de les tres farmàcies de la localitat han aixecat avui la persiana.

En el cas de necessitar medicaments, hi ha servei de guàrdia a la farmàcia de l’ancora de Malgrat, a Pineda i Tordera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics