URGENT

Recta final per a la Passera de St. Lluís

Compartiu aquesta història

L’ajuntament de PLF ha confirmat que ja té els diners pendents per acabar les obres de la passera peatonal que ha d’unir el centre de PLF amb el barri de St. Lluís.

Els diners pendents, provinents d’una subvenció de la Generalitat, ja estan ingressats al consistori i això donarà l’impuls final a aquesta instal•lació que fa mesos que es troba parada per diferents motius. El primer econòmic, pel que l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, considera bona notícia l’arribada d’aquestes ajudes endarrerides. Segons l’alcalde per Nadal aquesta passera ja hauria d’estar operativa.

A banda dels problemes de finançament, la passera ha tingut també problemes amb les empreses que han executat les obres. La primera empresa adjudicatària va fer suspensió de pagament, cosa que va relentitzar els treballs. La segona empresa designada per seguir les obres, també va fer fallida a mitjans d’aquest any, i ara l’Ajuntament ja ha buscat una 3a empresa que s’encarregarà dels últims detalls de la passera. Agustí arriba a parlar d’instal•lació “gafada”, però confia que en aquest mes de novembre es puguin reprendre les obres, ara amb el finançament garantit.

Tot i ser un projecte molt antic, els treballs de la passera van començar a l’abril de l’any 2010 i les obres no s’acabaran fins, com a mínim, 2 anys i mig després.

Un cop finalitzada, aquesta instal.lació permetrà salvar la carretera d’accés a la costa Brava per a vianants i bicicletes, connectant el barri de St. Lluís amb el centre de la localitat d’una manera més ràpida i segura que no pas els actuals semàfors d’entrada a la nostra localitat.

FOTO: T. Marquez

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics