URGENT

Demà es fa la 5a Mostra Gastronòmica de PLF al casal de l’avi i amb Artur Martínez com a convidat

Compartiu aquesta història

Si en edicions passades la mostra va comptar amb la presència de Carme Ruscalleda, Joan Roca o Nandu Juvany, enguany l’invitat d’honor i padrí de la jornada serà un dels cuiners joves més reconeguts al nostre país. Amb només 22 anys, Martínez va guanyar el Concurs de Joves Cuiners de Catalunya, lliurat a Sant Pol. És Propietari del restaurant Capritx de Terrassa, que des del 2010 està guardonat amb una estrella Michellin.

Martínez apadrinarà la 5a edició de la mostra que enguany canvia la seva tradicional ubicació passant del Teatre al casal de l’avi. Un canvi obligat per les obres que s’estan fent a l’equipament cultural. Ho explica Dolors Agüera, regidora de Cultura i Festes de PLF qui a més recorda que la mostra és fruit de l’esforç de tots els organitzadors.

El que es manté és la filosofia principal de la trobada en la que els plats de la mostra els preparen restaurants de la nostra vila. En concret cadascun prepara 2 plats diferents, pel que els participants a la mostra podran arribar a tastar un total de 14 plats elaborats especialment per l’ocasió i que després es mantindran a les cartes dels restaurants.

El preu de l’entrada, que costa 30€, també inclou el pa, postres, vi, cava i cafè.

El president de l’Acep, Francesc Tresserras recomana provar el màxim nombre de plats, pel que proposa compartir plats entre un grup de persones.

Entre els catorze plats a degustar demà al vespre hi ha timbal de poma gratinat amb formatge de cabra, magret d’ànec amb crema de ceps, crema de carbassa escalivada amb anís estrellat i cruixent de cansalada o medalló de galta de porc amb castanyes i ceps.

Com cada any hi haurà el Cava Castell de PLF que de nou estrena una placa coincidint amb la mostra. Enguany, com explica el responsable de Vins Massens, Josep Anton Farré, la placa es dedicarà a l’ermita de Vivelles.

La Mostra Gastronòmica és una activitat que promou l’Ajuntament de Palafolls i l’Associació de Comerciants i

Empresaris de Palafolls i que compta amb la participació dels 7 restaurants locals i d’altres establiments relacionats, com forns de pa o cafeteries.

Qui vulgui anar a la Mostra encara pot adquirir entrades al Cafè de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics