URGENT

L’Alt Maresme continua sense aplicar la recollida selectiva de l’orgànica

Compartiu aquesta història

 

Tot i que estan obligades per llei, Malgrat Pineda, Sta Susanna i PLF encara no estan aplicant la recollida selectiva de l’orgànica a tota la població. Només es fa als grans productors, és a dir, a hotels, residències geriàtriques o restaurants.

De moment aquests municipis estan evitant ser penalitzats per l’Agència Catalana de Residus, que ja ha amenaçat a aquests municipis amb l’aplicació d’una taxa per cada tona de brossa no separada.

La nostra població tracta els residus a través de la mancomunitat creada amb els municipis de Sta. Susanna, Malgrat i Pineda, que es troben amb la mateixa problemàtica.

Segons el regidor de medi ambient de PLF, Josep Rueda, fa temps que busquen una reunió amb el director de la Junta de Residus, però de moment no s’ha produït aquesta trobada en la que els ajuntaments volen exposar les seves demandes.

El regidor palafollenc explica que la implantació de la recollida selectiva suposaria una inversió d’uns 80 mil €, que s’haurien d’imputar als usuaris amb un increment de taxes.

Rueda explica que el govern local aposta per la separació i reciclatge de residus, però que les condicions econòmiques actuals no possibiliten la implantació d’aquesta recollida a la localitat.

La llei obliga des del 2010 a implantar aquesta recollida. A la nostra zona es va aprovar una moratòria per la manca d’infraestructura. Ara, però, l’Agència de Residus no creu justificada la demora en la implantació i podria aplicar ha un cànon que preveu l’augment de 10 euros per tona de residus que els municipis portin a tractar al Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme. De moment, però, no s’ha fet efectiu l’aplicació d’aquest cànon que ja s’ha aplicat a municipis com Puigcerdà.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics