URGENT

CiU guanya a PLF però perd suports respecte les últimes eleccions

Compartiu aquesta història

 

2 de cada 3 palafollencs inclosos en el cens van exercir ahir el seu dret a vot. D’aquesta manera els comicis d’ahir es van convertir amb les eleccions amb una participació més alta a la nostra localitat, amb un 67.86% de participació.

Pel que fa als resultats i seguint l’esquema que s’ha donat a la resta del país, els nacionalistes també es van imposar a PLF, amb 1206 dels sufragis emesos i un 27%. Tot i la victòria inapel•lable a la nostra localitat, la federació ha retrocedit més d’un 11% de vots entre les eleccions del 2010 i les d’ahir. De fet CiU va ser l’única formació que va perdre votants entre els dos comicis, ja que, tot i l’augment de participació, va obtenir 227 vots menys que en el 2010. CiU va guanyar a tots els col.legis electorals de PLF.

La segona força més votada a PLF va ser el PSC que va aconseguir millorar els resultats de fa 2 anys després d’aconseguir 745 vots. Tot i això, els socialistes van perdre 2 punts percentuals dels sufragis. Ahir el PSC va aconseguir el 16.7% i va ser la 2a força a les Ferreries i St Lluís, mentre que a St Genís va ser la 4a formació, amb els mateixos resultats que Iniciativa.

ERC va aconseguir els millors resultats a la nostra població amb 630 vots i el 14.1% dels sufragis. Els republicans han multiplicat per 2 i mig els seus resultats de fa 2 anys. Esquerra va ser la 3a força més votada a Ferreries i St Genís.

També ha augmentat el PP en els comicis d’ahir. Els populars van sumar 522 vots, el que representa l’11,7%.

Iniciativa va sumar prop de 200 vots més que fa 2 anys, arribant als 433 sufragis i un 10.5% dels vots emesos ahir a les 9 taules de la nostra vila.

Ciutadans va aconseguir 360 vots i les Cup van assolir 143 sufragis ahir a PLF. PXC va aconseguir 107 vots a la nostra localitat.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics