URGENT

Els partits critiquen que la campanya electoral es centrés en el debat sobiranista

Compartiu aquesta història

 

Durant el programa especial d’ahir a RP, el president de CiU a la nostra localitat, Josep Maria Botella, va encaixar la davallada electoral del seu partit denunciant la campanya del diari El Mundo que considera un atemptat contra la democràcia. Segons Botella, les informacions d’aquest diari haurien fet que molts votants de CiU es quedessin a casa.

Per la seva banca Esquerra va criticar al PP, partit que segons els republicans han intentat posar traves per impedir la màxima participació en el vot per correu. El president d’ERC a PLF, Jordi Pedemonte, assegura que la seva formació no contempla un pacte estable de governabilitat amb CIU, però assegura que des de l’oposició guiaran a Artur Mas cap a la independència.

El socialista Josep Rueda va demanar un període de reflexió intern dins el PSC després dels resultats electorals d’ahir, fins i tot en la seva idea de país. El primer secretari dels socialistes palafollencs, que també anava a les llistes socialistes per BCN, va assegurar que el seu partit treballarà des de l’oposició per evitar noves retallades.

El president del PP a PLF, Óscar Bermán, va ser molt crític amb la campanya electoral i va qualificar de vergonyós que només es parlés d’independència i no dels programes de cada partit , per exemple, en matèries socials.

En un mateix sentit Juan Andrés Osorio, d’Iniciativa, va qualificar d’error només parlar d’independència a la campanya electoral i recorda que la seva formació, també es va posicionar en la defensa de les polítiques socials.

Els partits polítics locals van viure la jornada a les Ferreries on van seguir minut a minut primer amb el sondeig de TV3 i després amb l’escrutini oficial de PLF i de la resta de Catalunya.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics