URGENT

Malgrat aprova unes modificacions d’ordenances que no podrà aplicar totalment l’any que ve

Compartiu aquesta història

L’oposició a l’Ajuntament de Malgrat va aconseguir ahir aprovar la seva proposta d’ordenances municipals que preveuen una rebaixa del 6% per a tots els rebuts de l’IBI, que ja proposava el govern local, i una bonificació d’un 5% més per aquells rebuts domiciliats. Ara bé, aquests descomptes i bonificacions aprovats amb el vot a favor de tota l’oposició no es podran aplicar al proper any, ja que no hi ha temps material de complir amb tot el procés administratiu.

Per poder entrar en vigor l’any 2013, aquestes modificacions haurien d’estar aprovades i publicades al butlletí de la província abans del 31 de desembre, però segons ha pogut saber RP és materialment impossible, ja que després de la seva aprovació inicial cal 30 dies hàbils d’exposició pública per considerar-les aprovades. Des d’ara i fins a finals d’any queden menys de 30 dies hàbils, és a dir sense comptar festius, pel que les bonificacions i descomptes per aquest impost de l’IBI, quedaran en paper mullat, com a mínim per l’any vinent.

D’aquesta manera, a efectes pràctics, l’IBI quedarà igual que aquest 2012. Cal recordar que l’impost ha patit un increment del 16% entre el 2011 i el 2012.

En canvi el que sí es podrà aplicar al 2013 serà el fraccionament dels rebuts de l’IBI. Aquesta proposta, també aprovada ahir, preveu que a partir d’ara tots els malgratencs pagaran l’IBI en dos rebuts.

Tot el procés d’ordenances a Malgrat ha suposat una nova i intensa picabaralla entre govern i oposició, que finalment va forçar la celebració del ple d’ahir.

El govern volia rebaixar un 6% de l’IBI atothom i fraccionar a aquells que ho demanessin. L’oposició volia el 6%, més el 5% pels domiciliats i el fraccionament per a tothom.

La manca d’entesa entre uns i altres deixarà sense cap descompte als malgratencs.

El regidor d’Hisenda de Malgrat, Antoni Puignou, es mostra descontent amb la proposta aprovada ahir ja que si s’arriba a aplicar afectaria al pressupost.

La cap de l’oposició a Malgrat, Neus Serra de CiU, explica que prorrogar les ordenances d’aquest any és dolent pels malgratencs i apunta al govern local com a culpable de dilatar els terminis per no haver d’aplicar els descomptes i bonificacions. Diu Serra que cal deixar clar que sinó hi ha descomptes és culpa del govern.

El ple d’ahir, que va durar 2 hores i mitja, va recuperar la tensió habitual entre govern i oposició a Malgrat de Mar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics