URGENT

Blanes torna a engegar els Voluntaris per la Llengua

Compartiu aquesta història

 

Aquesta setmana s’ha fet la presentació de la 10a edició de la campanya del Voluntariat per la Llengua que compta amb la participació d’un total de 105 persones que formen 50 parelles lingüístiques.

Des del 2004 el Voluntariat per la llengua a Blanes ha mobilitzat unes 1.800 persones i s’ha establert una xarxa de 300 establiments comercials adherits, una quinzena de bars i restaurants com a punts de trobada i una vintena d’entitats que ofereixen les seves activitats a les parelles que hi participen.

El programa de Voluntariat per la Llengua inclou diferents activitats com ara excursions, tertúlies literàries, una visita a les Caves Mont-Ferrant, una visita guiada pel nucli antic de Blanes o espectacles dels alumnes de català, entre d’altres.

 

Els voluntaris per la llengua és un programa que vol facilitar a les persones amb coneixements bàsics de català la possibilitat de practicar l’idioma en contextos reals de forma relaxada, al costat d’un catalanoparlant. Es vol que finalment el nouvingut es decideixi a utilitzar el català habitualment, i també que els catalanoparlant no canviïn de llengua quan es dirigeixin a persones nou vingudes a casa nostra.

Les parelles lingüístiques es reuneixen periòdicament per fer activitats i compartint estones parlant en català

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics