El RACC proposa eliminar els peatges pels camions per evitar que circulin per la NII a Girona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El club de conductors ha elaborat un estudi sobre l’accidentalitat en els 102 quilòmetres d’aquesta via al seu pas per la demarcació gironina i ha constatat que la perillositat de la via representa un cost de 44 milions d’euros a l’any per a les arques públiques. Un cost derivat dels accidents que hi ha a la carretera.

En canvi, segons el RACC, eliminar els peatges per als vehicles pesants representaria uns 15 milions d’euros anuals. També ha considerat la possibilitat de bonificar-los en part, per exemple fins al 50%, de manera que el preu a desemborsar seria de 7,5 milions d’euros, una xifra que han considerat assumible tenint en compte l’elevada sinistralitat d’aquesta carretera.

 

La proposta, que enviaran al Ministeri de Foment, aspira a aconseguir que un 60% dels 1.600 camions que cada dia circulen per la N-2 passin per l’autopista. Aquesta exempció del pagament s’aplicaria a tots els vehicles pesants que facin tot el recorregut, entre Maçanet de la Selva (Selva) i la frontera francesa, siguin nacionals o internacionals.

 

El RACC recorda que la crisi ha fet augmentar el trànsit per la via gratuïta, amb els perjudicis per a la seguretat que comporta i per això aposten per prendre mesures al més ràpid possible.

A més de la gratuïtat a les barreres, el RACC ha fet altres propostes per millorar la seguretat viària de la N-2. El director tècnic de l’entitat, Lluís Puerto, ha assegurat que són barates i que consisteixen a limitar la velocitat a 90 quilòmetres per hora; prohibir els avançaments o canviar alguns senyals perquè siguin més clars, a més d’invertir en el manteniment de la infraestructura.

Els responsables del RACC consideren que la N-2 a Girona és el problema de seguretat viària més greu que hi ha al país ja que en el període 2008-2011 hi ha hagut un mort i un ferit greu de mitjana cada setmana a la demarcació.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics