Malestar a Pineda per un excés de zel de la policia local

La matinada de dilluns a dimarts dos agents del torn de nit de la policia local de Pineda de Mar van multar una quarantena de vehicles aparcats al carrer en la zona del passeig Marítim. El motiu que consta en les sancions és que estaven estacionats en un espai amb perill d’inundació. Fonts municipals han confirmat que aquella nit es va rebre avís de pluges fortes i que el sergent responsable va donar ordre als policies perquè actuessin per prevenir possibles incidents de trànsit en aquells espais qualificats com a inundables. Les mateixes fonts confirmen que en cap cas es va ordenar que es multés els vehicles estacionats.

La reacció dels veïns afectats, que han de pagar 100 euros cadascun, no s’ha fet esperar i a través de les xarxes socials han deixat de volta i mitja el govern local per l’acció de la policia. Aquests conductors consideren que els agents van actuar amb clara intencionalitat de recaptació i expliquen que la majoria dels cotxes no afectaven ni la circulació ni estaven estacionats en zones prohibides. El cap de la policia local de Pineda, Carles Santacreu, ha sortit al pas de la polèmica i ha explicat que els agents responsables van actuar “sota el seu criteri”. En aquest sentit el cap de policia ha demanat un informe exhaustiu dels fets, però apunta que l’acció dels agents podria respondre al conflicte que es viu en el cos arran de les retallades salarials.

El cap de la policia demana a través del Facebook oficial que els veïns afectats presentin els corresponents escrits de descàrrec perquè s’estudiï la retirada de la sanció.

Per la seva banda, l’alcalde de la localitat, Xavier Amor, va assegurar que en la zona on es van posar les multes “sempre s’hi ha aparcat i mai s’han multat els vehicles estacionats” i ha afirmat que l’actuació dels agents és “discutible” i anima els ciutadans multats a presentar les al•legacions pertinents perquè se’ls pugui retirar la sanció.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics