Alerten que les retallades posen en perill els drets de les persones discapacitades

Avui dilluns és el dia Internacional de la Discapacitat i de nou les entitats que treballen amb aquest col•lectiu han posat de manifest que les retallades estan posant en greu perill els drets de les persones amb discapacitat.

Com ja van fer el passat mes de maig, les entitats protestaran avui a BCN en contra de les polítiques de reducció pressupostària. Una reducció que enguany es preveu de més del 50% a nivell estatal i que segons les entitats posen en perill els llocs de treball de 2500 persones amb especials dificultats d’inserció, és per això que la protesta d’avui tindrà el lema de “Això si que no. Si ens retalleu, desapareixem”.

Les entitats lamenten que les partides referides a discapacitats s’entenguin com a subvenció i no com a inversió i recorden que un informe afirma que de cada 100€ invertits en la iniciativa social n’acaben retornant 2010 a través de l’activitat generada.

La protesta d’avui vol fer evident que les retallades estant minant els drets de les persones amb discapacitats reduint els seus serveis d’atenció directe, com ara residències atenció diürna o precoç, però també està fent augmentar les llistes d’espera d’altres serveis.

En aquesta jornada de protesta s’hi ha adherit, entre d’altres, el grup Aspronis, que gestiona diferents centres entre els quals el Pinya de Rosa de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics