URGENT

Iniciativa de Blanes alerta que el rebut de l’aigua es podria apujar fins un 20%

Compartiu aquesta història

 

En l’últim ple municipal de Blanes, el PSC i CIU van aprovar el contracte amb l’empresa recentment privatitzada Aigües Ter Llobregat entorn al subministrament d’aigua a la vila. A partir d’ara aquesta empresa s’encarrega de la gestió de la dessaladora, cosa que podria provocar un augment del rebut de l’aigua. Un augment que segons Iniciativa podria arribar al 20%.

Per això els ecosocialistes i el PP, tots dos a l’oposició, van votar en contra del contracte amb l’empresa subministradora. En aquest sentit, les dues formacions van demanar que s’estudiés la compra d’aigua de forma discontinua per abaratir el subministrament. La proposta és que Blanes s’abasteixi dels pous popis durant els mesos de tardor i hivern i que amb el bon temps i l’arribada de més població, es pugui accedir a l’aigua de la dessaladora.

Segons l’alcalde de Blanes, josep Marigó, aquesta formula no està recollida en el reglament de l’empresa d’Aigües Ter Llobregat i va afirmar que el preu del rebut s’apujarà irremediablement.

La dessaladora dóna servei a diferents municipis de la Conca de La Tordera transformant l’aigua de mar en apte pel consum i permeten cobrir l’apujada de demanda ocasional de la nostra zona i evitant la salinització dels aqüífers de la zona.

Els Ajuntaments de la zona ja han mostrat la seva preocupació davant el possible impacte de la privatització de la dessaladora en els rebuts dels contribuents.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics