URGENT

Indignació i burla cap a la proposta de reforma educativa del ministre Wert

Compartiu aquesta història

La comunitat educativa de PLF s’ha pres amb preocupació, indignació , però també amb to burlesc l’última proposta de reforma del sistema educatiu vinguda des de l’executiu espanyol.

La proposta del controvertit ministre Wert pretén treure el català del llistat d’assignatures troncals a primària i secundària, relegant-lo a 4t idioma, després del castellà i de dues llengües estrangeres. A més preveu que el català no serà d’avaluació obligatòria en les noves proves que el ministeri farà al final de cada cicle. Per tant, es podria obtenir el títol d’Educació Secundària sense examinar-se de català a la prova de final de cicle.

Aquestes mesures, que suposen un atac al model d’immersió lingüística de Catalunya ja ha despertat el malestar de la comunitat educativa del país, però també la mofa que es fa davant d’aquesta ingerència a la política lingüística.

Pel director del Ceip Les Ferreries, Marià Mañé, aquesta proposta és una provocació de Wert, i dubta que s’arribi mai a portar a terme. Tot i així, augura una insubmissió massiva dels centres catalans en el cas d’aplicació d’aquestes noves mesures.

La comunitat educativa de PLF assegura que no existeix cap problemàtica lingüística a casa nostra i per això critiquen les intencions del ministre de relegar el català a un segon terme per potenciar el castellà. El director de l’IES de la Font del Ferro, Dani Lopez, recalca la normalitat amb la que viuen els joves el fet de tenir dues llengües i que les usen amb normalitat. Diu Lopez que el govern espanyol vol desfer la feina de 30 anys d’immersió.

Lopez ha aprovat l’actitud de la consellera Rigau, que ahir es va aixecar de la taula de negociacions per protestar pel que considera un atac a l’idioma del país.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics