PLF té un saldo negatiu de població estacional

 

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha fet públic l’anàlisi de les dades de població estacional a la comarca. L’informe, basat en les darreres xifres publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya, corresponents a 2011, reflecteix una evolució desfavorable de la població estacional a PLF.

Les dades de població estacional mesuren el nombre de persones que hi ha en un territori i serveixen per veure les càrregues reals de població que suporten els municipis, més enllà dels padrons. En el càlcul s’hi inclouen les persones que hi resideixen, les que hi treballen, hi estudien o les que hi passen algun període de temps (vacances, estiueig, cap de setmana…etc).

Segons aquests paràmetres, l’any 2011, PLF va registrar una població estacional a temps complet anual de -246 persones per dia. Això vol dir que si PLF té 8720 residents, realment hi ha 246 persones menys fent-t’hi vida. Això vol dir que el 97.3% dels residents són població real.

PLF és un dels 16 municipis amb saldo negatiu, és a dir amb menys població real que resident. Tiana és el municipi amb una proporció més baixa en termes relatius, amb un 87,3% de població real sobre l’empadronada.

10 poblacions registren una població estacional positiva, és a dir, que hi entren més persones (a temps complet anual) de les que en surten, la majoria de l’Alt maresme amb Calella (6.300 habitants en positiu de diferencia), seguida de Santa Susanna (4.750), Malgrat de Mar (3.652) i Pineda.

El municipi que té més població real respecte l’empadronada és Sta Susanna, on hi ha empadronades 3300 habitant, però té una població estacional de prop de 5000.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics