L’oposició no dóna suport a la venda dels terrenys municipals prop d’Inditex

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La venda dels terrenys públics a tocar d’Inditex va comptar amb el vot en contra del PP i d’ERC. Els populars van criticar al govern local a l’entendre que es malvenia una propietat municipal. El portaveu del PP, óscar Bermán va considerar que ara no és bon moment per vendre patrimoni, i va criticar la dràstica baixada de preu del metre quadrat, ja que fa uns mesos es demanaven 240€ per metre quadrat i al final s’ha venut per 90.

Bermán diu que l’empresa que s’instal•larà no és profitosa i que aportarà més problemes que profit a la nostra població, i va posar de manifest la manca d’un estudi de mobilitat.

Bermán va dubtar que l’empresa generi els 30 o 40 llocs de treball que el govern municipal va afirmar i va denunciar que l’empresa estarà exempta de pagar l’IAE.

Els republicans van denunciar que l’alcalde de PLF negocies amb l’empresa abans de la licitació, assegurant que no era una pràctica políticament correcte. Esquerra va afirmar que no és el millor moment per vendre patrimoni i va demanar al govern que assumís el cost d’oportunitat de vendre ara que el mercat està enfonsat i lluny del preu inicialment marcat. Esquerra va demanar que part de les inversions que es faran amb els diners de la venda d’aquests terrenys es posin a debat amb participació ciutadana. Ho explicava el portaveu dels republicans; Francesc Alemany.

L’alcalde de PLF va assegurar no ser partidari d’aquest tipus de participació i sobre el preu de venda va assegurar que es van equivocar valorant-lo en 3 vegades més del preu que finalment s’ha venut.

CiU va ser l’única formació que es va abstenir. El seu portaveu Joan Gallard va demanar al govern que part dels diners aconseguits per la venda es destinin a millorar les infraestructures del polígon industrial d’en Puigverd.

L’alcalde de PLF va assegurar que l’única manera que tenen els consistoris d’aconseguir diners és la venda de terrenys i va assegurar estar orgullós del complex que inditex té a la zona de PLF i Tordera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics