URGENT

L’ajuntament aprova la venda dels terrenys propers a Bershka

Compartiu aquesta història

 

Amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de CiU, ahir al vespre el ple de l’Ajuntament va aprovar la venda d’aquests terrenys de titularitat municipal. Aquests terrenys de 16 mil m2 es troben entre les naus logístiques que Inditex té entre PLF i Tordera. L’empresa que finalment adquirirà aquest terrenys és una companyia de transports, Marcotran, que treballa estretament amb la multinacional gallega en el transport de mercaderies per carretera.

Aquesta empresa acabarà pagant 90€ per metre quadrat, pel que l’Ajuntament ingressarà prop d’un milió i mig d’€, que es destinaran a inversions. L’empresa haurà d’abonar el 60% de l’import abans de 15 dies, i el 40% restant l’haurà de fer efectiu abans d’un any.

En aquests 16 mil m2, l’empresa preveu construir una nau de 5 mil m2 i un espai on poder estacionar la seva flota de camions.

Durant la defensa de la venda, l’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, explicava que l’empresa Marcotran, amb seu a Saragossa, està associada amb una petita empresa de PLF, pel que la instal•lació de l’empresa a la nostra vila també implicarà la presència d’una empresa local.

Agustí va explicar que amb aquests diners es podrien desencallar diferents inversions pendents com l’ampliació del respir, els vestuaris del Figuerassa Arena, la coberta i climatització del teatre o l’ampliació del cementiri entre moltes altres obres.

L’altre membre del govern, Iniciativa va defensar que amb la venda dels terrenys, a banda de la repercussió econòmica, també afavorirà una millora de la salubritat de la zona d’entrada al polígon.

Juan Andrés Osorio, el portaveu dels ecosocialistes, recorda que fins ara no hi havia cap infraestructura destinada als camions i als camioners cosa que provocava molta brutícia als carrers del polígon. Osorio reconeix, però que cal millorar l’entrada de vehicles al polígon, ja que el d’Inditex és un dels complexos logístics més importants de l’Estat.

En aquest sentit l’alcalde va afirmar haver mantingut contactes amb l’anterior conseller de territori i sostenibilitat, Lluís Recoder, per tal d’obrir noves sortides del complex d’Inditex entre PLF i Tordera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics