URGENT

Demanen permís per fer inspeccions de gas i petroli a la Costa del Maresme

Compartiu aquesta història

 

Una empresa espanyola, filial d’una multinacional escocesa ha demanat permís al Ministeri d’Indústria espanyol per iniciar una recerca d’hidrocarburs al litoral tant de la Costa Brava com del Maresme. El Butlletí Oficial de l’Estat publicava dijous passat els requisits per poder donar aquest permís. D’aquesta manera, s’obre un termini de dos mesos perquè es presentin al•legacions a la proposta o la presentació de noves ofertes que hi vulguin competir.

Segons publiquen diferents informacions, l’empresa, que va demanar el permís el juliol del 2011, ha dividit en 12 zones el litoral mediterrani on vol fer aquestes prospeccions entre el Golf de Lleó fins el Barcelonés.

Segons ha avancat l’ACN, la recerca d’hidrocarburs al fons marí es faria mitjançant anàlisis sísmics, uns sondejos que permeten detectar la presència de formacions rocalloses que poden contenir bosses de gas o petroli.

L’anunci ja ha provocat les primeres reaccions contràriesa les intencions de sondejos al litoral català.

Naturalistes de Girona o el Projecte Ninam ja han anunciat que presentaran al•legacions perquè consideren que “aquestes actuacions tenen greus impactes sobre els ecosistemes marins i no donen resposta a la crisi energètica”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics