URGENT

L’ACA no vol pagar les despeses de l’enfonsament de la riera de Blanes

Compartiu aquesta història

 

L’Ajuntament de la ciutat ha decidit portar al contenciós administratiu la reclamació patrimonial que va fer a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per l’enfonsament de la riera de la rambla Joaquim Ruyra, després que l’administració no hagi admès la petició del consistori. L’ajuntament continua endavant amb la reclamació perquè l’ens gestor de l’aigua es faci càrrec dels diners que va costar la reparació de la riera trencada pels aiguats de l’octubre de 2011, que pujava prop a 500.000 euros.

Les pluges va fer malbé el calaix per on circula l’aigua de forma subterrània i va descalçar un edifici. A banda de la reparació de la riera i la consolidació de l’edifici, també es va haver de reallotjar als veïns de l’immoble. Tot plegat suma aquests 500 mil €.

L’Ajuntament manté que és una obra pública hidràulica i, per tant, consideren que era responsabilitat de l’ACA que estigués en bon estat.

Així, doncs, l’Ajuntament continua reclamant aquests diners ja gastats en les obres d’urgència i, paral•lelament, treballa per aconseguir finançament per fer la reparació definitiva de la rambla Joaquim Ruyra, que està tallada des dels aiguats.

En aquest sentit, per una banda ha demanat una subvenció FEDER per poder-ho pagar. I, per l’altra, el consistori treballa amb l’ACA per reconduir les finalitats d’un conveni que tenien signat des de 2008 per altres intervencions al municipi.

Si s’aconseguís reconvertir aquest conveni, el consistori ja ha anunciat que retiraria el contenciós administratiu contra l’ACA

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics