URGENT

4 detinguts a Lloret entorn a la màfia russa

Compartiu aquesta història

Agents de la Guàrdia Civil i de la Fiscalia Anticorrupció registren aquest matí l’Ajuntament de Lloret de Mar en relació amb l'”Operació Clotilde”, que investiga una màfia russa que hauria aconseguit adjudicacions irregulars per part d’aquest consistori. Es tracta d’un requeriment d’informació per sol·licitar expedients d’urbanisme, adjudicacions i exempcions tributàries
La Guàrdia Civil hauria detingut quatre persones, entre elles el líder de l’organització, l’empresari d’origen rus Andrei Petrov; el seu pare Boris; la seva secretària, i qui segons alguns mitjans seria l’arquitecta de l’Ajuntament, Pilar Gimeno, un extrem que ha desmentit l’alcalde de Lloret Romà Codina, que afirma que Gimeno no és l’arquitecte del municipi, tot i que sí ha fet obres a la localitat.

Gimeno té un despatx d’arquitectura i un negoci d’administració de finques a tocar de l’ajuntament. La Guàrdia Civil ha precintat el local i s’ha endut documentació.

 

En tot, els 4 detinguts hauran de respondre a les preguntes referents  als delictes d’organització criminal, blanqueig de capitals, falsedat documental i suborn.
Segons sembla el grup invertia en tot tipus de negocis: restaurants, locals comercials, gasolineres i immobiliàries. La Guardia Civil calcula que l’organització encapçalada per Andrei Petrov hauria arribat a blanqueijar,  en dos anys uns 50 milions d’euros. Durant la detenció, els agents li haurien decomissat un kalashnikov a casa seva.

L’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, ha desvinculat l’ajuntament de l’operació contra la màfia russa.

Codina ha explicat que la Guàrdia Civil s’ha presentat al consistori per “demanar informació sobre Lloret, però no de polítics o funcionaris. L’ajuntament  ha cedit la informació i l’operació està sota secret de sumari. En aquest sentit Codina diu que no s’ha demanat informació de cap projecte municipal pel que considera que l’ajuntament està net.
L’operació contra aquest grup, que es vincula a la màfia russa, la porta a terme el jutge de l’Audiència Nacional, Eloy Velasco. Encara continua oberta i no es descarten més detencions.

 

TV3/ RP / Ara

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics