URGENT

Malgrat aprova un pressupost de 18 milions 200 mil €

Compartiu aquesta història

 

Gràcies a l’abstenció del grup municipal de CiU, ahir al vespre l’equip de govern de Malgrat va aconseguir tirar endavant els pressupostos per aquest any 2013. Els nacionalistes havien negociat amb el govern l’adquisició de diferents compromisos, per tal de facilitar l’aprovació del document, que va comptar amb el vot en contra d’Esquerra i d’Iniciativa.

El pressupost municipal s’eleva als 18 milions 200 mil € i segons el regidor d’Hisenda de la localitat, Antoni Puignou, s’han mantingut les despeses generals i s’han augmentat els recursos pels serveis a les persones.

El pressupost municipal contempla 1 milió 450 mil€ en el capitol d’inversions. Qui s’emportarà la major part dels recursos, tal i com es va pactar amb CiU, és la reforma i rehabilitació del pavelló esportiu vell, amb 900 mil € previstos, que es finançaran a través de subvencions d’altres administracions. Altres partides d’inversions són rehabilitació d’edificis municipals i de carrers de la localitat.

Les negociacions amb CiU també contemplaven la contractació d’una trebalaldora social, suprimir diferents lloguers, estudi de viabilitat i despesa econòmica de l’empresa Malgrat Turisme o reasfaltar diferents carrers.

Davant l’acceptació de les 10 propostes nacionalistes, CiU es va abstenir facilitant l’aprovació del document amb els vots a favor de PSC i PP, els dos al govern.

Esquerra lamenta que s’hagi perdut l’oportunitat d’incorporar la participació a la gestió dels pressupostos i recorden que el document està basat en unes ordenances prorrogades, amb les que els republicans no hi estan d’acord.

Iniciativa assegura que el pressupost aprovat no és el camí, perque no compta amb el consens.

L’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, va agrair a CiU l’abstenció i la voluntat d’apropament amb l’equip de govern.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics