URGENT

Cau la participació de carrosses i comparses al carnaval de Malgrat

Compartiu aquesta història

 

Tot és a punt a Malgrat per la rua de carnestoltes de la població veïna que, com és tradicional, es fa el divendres al vespre. Enguany hi prendran part 6 carrosses i 1 comparsa, una xifra molt inferior a la registrada l’any passat, quan hi van participar una 15 de carrosses i comparses.

El principal motiu d’aquesta reducció és que l’Ajuntament de Malgrat ha deixat de dotar econòmicament als participants de la rua. Fins ara el consistori pagava 300€ per a les comparses i carrosses que venien a Malgrat. Uns diners que els grups participants aprofitaven per finançar les disfresses i l’elaboració de les carrosses.

Davant la manca d’ajudes econòmiques, molts grups participants han buscat altres rues de carnestoltes que encara mantinguin les dotacions econòmiques, tot i que cada cop més, els ajuntaments han reduït les seves partides destinades a aquesta festa. Blanes, que fins ara donava una dotació econòmica als participants, enguany ha decidit instaurar uns premis a les millors carrosses, i deixar de pagar per cada grup que s’inscrivia a la seva rua.

PLF encara manté les ajudes, però les ha reduït.

La rua de Malgrat es concentrarà al carrer de Joan Maragall, d’on sortirà a quarts de 10 cap al carrer Fonlladosa, passant pel centre de la localitat i fins al pavelló Germans Margall, on es farà el tradicional ball de Carnaval.

Demà dissabte a la tarda, es farà la rua infantil. La concentració serà a les 17 h a la plaça de Pau Casals i la rua acabarà al pavelló Germans Margall on hi haurà un espectacle per a la mainada.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics