URGENT

Proposen mesures alternatives a la sanció pels joves que consumeixen drogues

Compartiu aquesta història

 

 

El Consell Comarcal del Maresme ha proposat als ajuntaments treballar conjuntament en l’elaboració d’un projecte sobre mesures educatives alternatives a la sanció econòmica que s’aplica als menors que consumeixen drogues il•legals. Des de la Xarxa d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència s’entén que s’ha d’apostar per la prevenció i l’educació davant de problemàtiques com les drogodependències. Les línies generals del programa, presentades aahir a alcaldes, regidors i tècnics dels serveis socials compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu és que els menors prenguin consciència de la seva infracció i modifiquin els seus hàbits. La sanció econòmica sol recaure sobre la família i té pocs efectes educatius sobre els menors infractors. Davant d’aquesta constatació  la Xarxa d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (XIAF) creu convenient avançar en mesures preventives i educatives.

Com a primer pas, s’ha celebrat una primera reunió en la qual el Consell Comarcal s’ha ofert a elaborar conjuntament amb referents municipals, Mossos d’Esquadra i agents de salut, un programa d’actuació en la prevenció de les drogodependències. La idea és que, una vegada definits els criteris d’actuació i els circuits d’intervenció, s’hi puguin adherir tots els ajuntaments de la comarcal, alguns dels quals ja apliquen programes específics d’actuació pedagògica.

 

Seria, doncs uns aplicació de mesures per buscar un canvi d’actitut més enllà de la sanció econòmica. A PLF ja hi ha experiències en aquest sentit, ja que alguns joves enxampats en actes vandàlics se’ls aplica un treball educatiu als propis infractors i al seu entorn familiar amb la voluntat de regirar la situació.

La Diputació de Barcelona, mitjançant l’Oficina de Prevenció de Drogodependències, donarà suport tècnic a aquest programa, que podria estar enllestit el mes de setembre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics