URGENT

Malgrat limita els horaris de la pesca recreativa a la platja durant l’estiu

Compartiu aquesta història

La convivència entre banyistes i pescadors de canya a les platges no sempre és fàcil durant l’estiu, quan els dos comparteixen les sorres del municipis costaners, com Malgrat.

Precisament, aquesta localitat ha aprovat una modificació de l’ordenança de Civisme i convivència per tal de regular la pesca recreativa en canya a les seves platges, per tal de garantir una bona convivència entre pescadors i banyistes.

Fins ara no hi havia cap regulació sobre l’ús de les platges per aquesta activitat a la població.

A partir del 15 de maig i fins el 15 de setembre, no es podrà pescar amb canya a la sorra de les platges entre les 8 del matí i fins les 7 de la tarda.

El que també queda regulat amb aquesta modificació la presència d’embarcacions a la platja da Malgrat. Una presència que només es circumscriu a les zones delimitades i amb autorització expressa de l’Ajuntament per la verada qualsevol tipus d’embarcacions. Ho ha explicat el regidor de Platges, Joan Mercader.

La modificació de l’ordenança porta associat un règim sancionador per a les infraccions. En aquest sentit les lleus, amb sancions de fins a 200€, serien per a l’incompliment dels horaris de pesca o pel fet de deixar material de pesca a la sorra. Les sancions més severes són per deixar embarcacions sense permís o fora de l’espai habilitat.

En aquest sentit fa uns mesos l’Ajuntament va retirar embarcacions estacionades a la platja de la localitat i que no comptaven amb el permís corresponents o que no havien abonat la taxa obligatòria.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics