URGENT

Novartis anuncia que deixarà d’invertir a Espanya sinó s’eixuga el deute amb les farmacèutiques

Compartiu aquesta història

 

La multinacional ha advertit que reduirà les seves inversions a l’Estat si el govern no posa en marxa un altre pla de proveïdors que permeti liquidar el deute hospitalari amb les empreses farmaceutiques.

Novartis té diferents plantes a Catalunya, entre elles una al polígon d’en Puigverd de PLF

L’any passat es va posar en marxa un pla similar que la companyia ha qualificat d’encertat, ja que va eixugar el deute adquirit. Tot i això la situació s’ha repetit de nou i les factures hospitalàries es tornen a acumular. Es tracta dels imports corresponents als subministraments de medicaments a hospitals del sistema Nacional de Salut i que el govern no acaba de liquidar.

La companyia espera que es posi en marxa un nou pla de proveïdors que permeti regularitzar la situació, ja que en cas contrari no podria mantenir el seu ritme inversor al país. La farmaceutica inverteixs anualment unes 120 milions d’€ entre inversió i en recerca i desenvolupament.

Responsables de Novartis han afirmat que “seria una pena perdre l’oportunitat d’inversió a Espanya, quan hi ha la possibilitat de fer-ho”.

El president de Novartis considera que serà molt dificil, a més, que altres companyies farmacèutiques vinguin a implantar-se a Espanya.

El Grup Novartis a aquest país va facturar l’any passat prop de 1.400 milions d’€, un 7 % menys que un any abans.

Tot i això la companyia va augmentar la seva inversió a Espanya un 77%, fins arribar als 63 milions.

Novartis, a banda de PLF, té tots els seus altres 4 centres a Catalunya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics