URGENT

Fauria decidirà aquesta setmana el seu futur polític

Compartiu aquesta història

El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, ha demanat més temps als seus socis de govern per decidir el seu futur després de la imputació en el cas Manga, que investiga una suposada trama de corrupció relacionada amb adjudicacions públiques fraudulentes.

Aquest dimarts, Fauria s’ha reunit per separat amb el portaveu d’ERC al consell comarcal, Jordi Orobitg, i amb membres de CiU, el seu. En el transcurs d’aquestes trobades, Fauria ha defensat la seva innocència, ha explicat que la detenció ha estat “molt dura” i ha manifestat que no vol deixar la presidència.

L’objectiu era conèixer amb més profunditat la situació judicial del president i debatre els següents moviments a seguir. Sobre la taula, el seu possible relleu.

Abans de la reunió al consell, Fauria, que també és alcalde de Sant Hilari Sacalm, va anar a l’ajuntament on s’ha reunit amb els treballadors per explicar-los la situació i, sobretot, per tranquil•litzar-los. Fonts de l’ajuntament han explicat que en cap moment es va parlar d’una possible dimissió com a alcalde, sinó que Fauria hauria explicat el procés de detenció i hauria defensat la seva gestió sempre.

Després de la reunió a Sant Hilari, va anar a reunir-se amb els seus socis de govern del CC que volien prendre alguna decisió ferma sobre el futur del president, però Fauria els ha demanat més temps.

El termini màxim que ha fixat el president per prendre una decisió sobre el seu futur és aquesta setmana. De fet, fonts de CiU indiquen que té intenció de convocar una compareixença davant els mitjans de comunicació per explicar què ha decidit demà o demà passat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics