URGENT

Tallers per afectats d’ictus i dany cerebral a l‘Hospital de Calella

Compartiu aquesta història

 

L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella, entitat sense ànim de lucre que col•labora amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha posat aquest mes de febrer un nou projecte adreçat a persones afectades per Ictus o dany cerebral adquirit. Aquestes són les causes més freqüents de discapacitat a la població adulta i que pot afectar la força, la sensibilitat, l’equilibri, el llenguatge, la vista o la memòria de les persones, entre d’altres aspectes.

El projecte ofereix tallers especialment dissenyats per aquests afectats, amb la intenció que puguin continuar fent activitats de manteniment un cop finalitzat el procés de rehabilitació.

La finalitat última és millorar la qualitat de vida tant dels afectats com dels seus familiars.

Els objectius d’aquests tallers són fer activitats que ajudin a mantenir les habilitats adquirides durant el procés de rehabilitació. Això comporta fer exercici físic adaptat a les capacitats corresponents i crear relacions entre persones amb dificultats similars per poder-ne parlar.

Així, es fan tallers de teràpia ocupacional, per mantenir la màxima autonomia i independència, tallers cognitius per millorar la memòria i el llenguatge, tallers físic, per treballar la psicomotricitat o sortides al carrer.

Aquests tallers es fan a la fàbrica Llobet els dijous al matí, però la intenció és ampliar-ho també als dilluns.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics