Blanes prova un nou sistema per netejar els carrers

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Aquest mes de febrer l’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa una prova pilot per millorar la neteja viària en diversos carrers als barris dels Pins i La Plantera, una de les zones d’oci més freqüentades els caps de setmana i durant l’estiu.

La prova pilot s’allargarà fins a mitjans de març i consisteix en treure els cotxes de la via pública un dia a la setmana durant unes hores concretes durant les quals es fa la neteja amb màquines. D’aquesta manera, l’operació és més ràpida i efectiva que no pas si es fa amb mitjans manuals i havent de rodejar els vehicles aparcats.

L’Ajuntament afirma que l’objectiu és millorar l’eficiència i la qualitat de la neteja viària. Per això ha demanat la col•laboració ciutadana perquè ajudi a que la prova pilot sigui un èxit i es pugui valorar la seva aplicació definitiva. En aquest sentit, el consistori han donat a conèixer la prova als veïns de la zona i s’ha instal•lat una senyalització viària que indiquen el dia i l’horari en què estarà prohibit estacionar.

La neteja no ocupa més d’una hora per sector de carrer, de manera que els usuaris poden tornar a estacionar els vehicles un cop ja s’ha fet l’operació.

Durant aquests primers dies en què ja s’ha començat a fer la prova pilot un agent de la Policia Local s’encarrega d’informar els propietaris dels cotxes que continuen estacionats a les zones afectades. De moment no imposen multes, tot i que a partir del 15 de març es començarà a multar amb 100€ i la retirada del cotxe pels vehicles estacionats a la zona en horari de neteja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics