Calella prepara el seu museu del turisme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El municipi va presentar el projecte bàsic del futur equipament cultural que ja ha trobat una ubicació definitiva a la sala de les columnes de la fàbrica Llobet-Guri. El museu tindrà 1.300 m² dividits en tres espais diferenciats. El cos central serà per explicar tot allò que envolta un dels sectors econòmics més importants del món. L’ideòleg del museu, Jordi Ten, va assegurar que el projecte està pensat per satisfer un públic actiu i participatiu i va recordar que la iniciativa no es podria entendre “sense una participació conjunta dels sectors públics i privats”.

L’accés a l’exposició pròpiament dita es farà a través d’una zona pensada per a la promoció turística tant de la ciutat com de la comarca i de la resta de Catalunya, que a més, podrà funcionar independentment de l’horari del museu. La part central de les noves instal•lacions es dividirà en set àmbits que acolliran tots aquells aspectes vinculats al sector “pensats des de la perspectiva de qui fa turisme”. Així, hi haurà un primer apartat dedicat a la història del turisme, un segon al fet d’anar de vacances, un altre a la manera de preparar el viatge, un quart a com es tria la destinació, un cinquè destinat a l’hostaleria i la restauració, un sisè als souvenirs i altres records i un setè a l’evolució de Calella com a destinació de turisme de masses. Cadascun dels àmbits tindrà un element central al voltant del qual pivotarà tot el contingut de la sala. Aquest proposta inicial s’ha de continuar treballant per poder definir de manera explícita com s’omplen definitivament els espais.

El Museu del Turisme de Calella és la principal iniciativa inclosa dins la celebració aquest 2013 dels seixanta anys de la ciutat com a destinació turística.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics