URGENT

Polèmica a Blanes per les intencions d’instal.lar un tanatori-crematori a tocar de l’hospital

Compartiu aquesta història

 

Fa anys que Blanes busca, de moment sense èxit, un emplaçament que no sigui controvertit per ubicar-hi diferents serveis funeraris, entre ells un tanatori i un crematori.

L’ajuntament té la intenció ara d’instal.lar aquests serveis en uns terrenys propers de l’Hospital Comarcal. Aquesta ubicació seria la mésn indicada segons el consistori per la seva bona comuniacació, per la seva distància del nucli urbà i per que és un terreny que no costaria diners a les arques municipals.

Una consideració que no comparteixen els veïns de Valldolig, la zona més propera als terrenys on es vol construir aquestes noves instal•lacions. Davant d’això ja s’ha començat una recollida de signatures en contra de la construcció d’aquests serveis prop de l’Hospital. En pocs dies la protesta ha rebut el suport d’una 15a d’associacions veïnals de la ciutat i de nombrosos particulars.

A més, demà dijous, el tanatori i crematori serà un dels punts del ple municipal, ja que EUiA ha presentat una moció per tractar-ho.

En aquest sentit l’alcalde de la ciutat Josep Marigó, ja ha apuntat que hi ha hagut manipulació interessada per aixecar la polèmica que es viu actualment entorn a aquests serveis.

Fa temps es va proposar la creació d’aquests serveis al costat de l’actual cementiri, posteriorment es va parlar d’uns terrenys a tocar de Mas Cremat, però tots els emplaçaments s’han vist envoltats de polèmica i queixes veïnals, pel que encara no hi ha una ubicació definitiva.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics