Comencen els treballs per arranjar les rieres del nostre municipi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els treballs van començar fa 10 dies per la riera de St. Genís i continuaran  per les principals rieres que circulen per PLF, com la de la Mina i la del Rec Viver.

Els treballs consisteixen en la neteja de la llera de la riera per tal de treure tota classe de residus i de plantes. També es fan treballs als laterals dels canals per tal de reduir la presència de canyissar i netejar de tota classe d’elements que poguessin ser un obstacle per la circulació de l’aigua en cas d’aiguats o fortes pluges.

Normalment les tasques d’acondicionament i manteniment de rieres i rius és competència de l’ACA, però la mala situació econòmica d’aquesta administració ha obligat als consistoris a prendre mesures per arreglar els torrents dels seus municipis i evitar ensurts en cas de pluges. És el cas de Tordera, que han començat els treballs fa pocs dies, o Blanes, on són els propietaris i les empreses que s’han ajuntat per poder fer els treballs de neteja dels principals rierols de la ciutat.

Els treballs endegat per l’Ajuntament de PLF són subvencionats per una ajuda concedida per la Unió Europea a través del programa Feder, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional . En concret es van concedir 200 mil € d’ajuts però que necessiten d’una aportació igual per part de l’Ajuntament. Així els 400 mil € s’han de destinat a la neteja de les rieres, però també han de servir per a la redacció del pla d’emergències i per a la neteja de parcel•les i zones verdes municipals.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics