Malestar a la plantilla de la policia local pels canvis que vol aplicar el nou cap

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Divendres passat es va fer la presentació del nou cap de la Policia local que a partir de demà, primer de març, agafarà el comandament del cos local de seguretat . Durant la trobada amb la resta de la plantilla, el nou cap va exposar alguns dels aspectes que canviaran a partir de demà. El més controvertit és el quadrant laboral, el que marca els dies de treball de cada agent.

El nou comandament ha presentat una proposta que no convèncer als policies. Denuncien que el nou quadrant no ha estat consensuat amb els sindicats i que genera diferències entre els agents ja que, segons explica Jaume Marqués, responsable comarcal d’UGT, hi ha agents que treballen fins a 12 dies seguits, i a més els horaris canvien d’un mes per l’altre.

Avui dijous hi ha hagut una mesa de negociació entre Ajuntament i Sindicats on Marques pretenia acostar posicions per tal de tornar al quadrant antic introduint les millores que calgui. El responsable sindical explica que la proposta del nou comandament és estranya i no ajuda a la conciliació de la vida laboral i familiar.

Segons els agents el quadrant, a més, pot canviar sense previ avís, pel que es demana disponibilitat als policies.

Ahir a la tarda la majoria dels agents de la policia local es van reunir en assemblea a la plaça major per tal de decidir accions de protesta per demanar una rectificació. En aquest sentit aquest migdia, mentre es faci la mesa de negociació, es concentraran a les portes de l’Ajuntament per fer evident el seu desacord.

Un desacord que va més enllà del quadrant. Segons expliquen els agents, durant la seva presentació, el nou cap de la policia, va explicar algunes de les línies de treball que s’instauraran a partir de demà. Entre elles, denuncien que ara hi haurà patrulles unipersonals, pel que cada torn hi haurà 2 agents que patrullaren en solitari. També denuncien que l’Ajuntament vol crear una borsa d’hores, per les que cada agent es guardarà hores per a ocasions especials com la Festa Major.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics