URGENT

Ciutat Jardí té 743 parcel•les edificables, 150 menys de les que sempre s’havia comptat

Compartiu aquesta història

L’ajuntament de PLF ha aprovat fa unes setmanes la reparcel.lació de la Urbanitzaciçó de Ciutat Jardí, la més gran del nostre municipi. Si sempre s’havia comptat amb unes 900 parcel.les, finalment, l’estudi ha determinat que a la zona n’hi ha 743 d’edificables. Les 150 que s’han perdut corresponent a zones verdes, a parcel•les qualificades d’equipament o embargades pel pas de l’autopista i convertides amb espai de protecció de carreteres.

Ciutat Jardí és encara una urbanització no recepcionada, és a dir, encara no és sol urbà que depengui de l’Ajuntament, sinó que són els veïns qui s’han d’encarregar de la realització del manteniment de la zona. Això implica asfaltatge de carrers, enllumenat o voreres.

Aquesta reparcel•lació ha de servir per tal de repartir les despeses d’urbanització definitiva amb la que l’Ajuntament, definitivament, pugui recepcionar la urbanització.

En aquest sentit es preveu que el cost d’urbanització definitiva sigui d’uns 2 milions 800 mil € que s’haurien de repartir entre les 743 parcel.les resultants.

Un cop fetes aquestes obres, la voluntat és que l’Ajuntament es faria càrrec de la urbanització assumint a partir de llavors el seu manteniment.

Fa uns anys es van fer els més de 21 km de clavegueres de la urbanització. El repartiment del cost es va fer sobre 900 parcel•les resultant moltes d’impagades i generant un forat econòmic a l’obra.

Ara la reparcel•lació està en període d’exposició pública i d’al•legacions dels veïns de la zona.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics