URGENT

Malgrat tala 6 palmeres del passeig marítim per evitar que es trenquin i caiguin

Compartiu aquesta història

 

Segons ha explicat l’Ajuntament de Malgrat, el Servei Municipal d’Espais Verds talarà aquesta setmana 6 palmeres de les que hi ha al Passeig Marítim de la població. Aquesta tala es fa seguint les indicacions d’un estudi tècnic que afirma que aquestes palmeres suposen un perill perquè es poden trencar i fins i tot, caure.

De les 6 palmeres que es treuran, 1 està greument afectada per una esquerda i l’estudi recomana la seva eliminació immediata perquè podria trencar-se amb un simple cop de vent. Les altres 5 palmeres estan afectades per l’escarabat morrut, l’insecte que ha matat la majoria de palmeres de l’Alt Maresme en els últims anys.

El consistori va encarregar aquest estudi després que una palmera caigués a l’avinguda Diagonal de Barcelona al novembre de 2011. Al municipi veí hi ha comptabilitzades 119 palmeres datileres en espais públics. D’aquestes, estan entre el Passeig de Llevant, el Passeig Marítim i l’avinguda del Bon Pastor.

L’empresa Doctorarbol.com ha estat l’encarregada de fer l’estudi que determina el grau de risc de caiguda o fractura de cada un dels exemplar i també indica les actuacions a dur a terme per reduir el risc de possibles accidents.

A banda d’aquestes 6 palmeres que es treuran, l’estudi ha determinat que caldrà fer controls periòdics a la resta d’exemplars per controlar l’estat de les diferents palmeres de Malgrat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics