URGENT

Convergència no preveu trencar amb ERC ni prorrogar els pressupostos de la Generalitat

Compartiu aquesta història
Josep Rull ahir a Malgrat, al costat de Neus Serra, portaveu de CiU a la localitat.

El secretari d’Organització de Convergència, Josep Rull, va ser anit a Malgrat de Mar per parlar sobre el futur de Catalunya i les intencions de la formació entorn al dret a decidir.

Ahir, la líder del PP, Alícia Sanchez Camacho, demanava a CiU que trenques el pacte d’estabilitat amb ERC i que es plantegi una aliança amb el PSC. Una opció que segons Rull, el partit no contempla. Diu el secretari d’organització que el pacte amb ERC és ferm i permetrà assolir el dret a decidir de Catalunya. Sobre la demanda feta pels republicans de prorrogar els pressupostos de la Generalitat de l’any passat, Rull s’ha mostrat contundent afirmant que seria la pitjor de les alternatives. Assegura que amb una prorroga, es podria donar el fet que a l’estiu el govern català ja no tindria diners per pagar.

Rull es va trobar ahir amb una 60a de militants i simpatitzants de la localitat en un acte obert a la Biblioteca per tal d’analitzar Cap a on va el país. En aquest sentit, el dirigent nacionalista va explicar que, a diferència de Portugal, Catalunya té capacitat de generar recursos per sortir de la crisi econòmica, però que queda ofegada pel dèficit fiscal que escanya l’economia catalana.

En aquest sentit apunta que la situació a Catalunya és límit i que, per solucionar-ho, cal construir un estat propi dins Europa.

Rull ja va visitar Malgrat mesos enrere, en el marc de les eleccions catalanes de la passada tardor. A la xerrada d’ahir va acusar a l’Estat de quedar-se tot l’oxigen que dóna Europa a Espanya, mentre escanya a Catalunya. Per això va afirmar que “l’esperança és diu llibertat”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics