El pagesos de Malgrat s’organitzen per vigilar els camps de nit

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una nova onada de robatoris al camp ha tornat a posar en màxima alerta als pagesos del Pla de Grau de Malgrat. Només fa uns dies, uns desconeguts van robar, en una nit, tot el sistema de regadiu d’un camp de 4 hectàrees valorat en prop de 25 mil€. Aquest , però no va ser l’únic robatori d’aquella nit. El temor a nous saquejos en una zona ja molt castigada pels robatoris, ha fet que de nou els pagesos s’hagin organitzat i, conjuntament amb la Policia Local, patrullen de nit a la zona del Pla de Grau, l’àrea de conreu més gran del municipi veí.

Un equip de RP va compartir una jornada de vigilància amb 5 pagesos; l’Albert, en Jordi, en Josep en Quico i en Turné, que es lamenten que en els últims anys el camp ha patit molts robatoris, i que s’han endut tota classe de material, des de cable, i aixetes, passant per tractors o combustible. Cansats de ser l’objectiu dels lladres s’han organitzat en patrulles que surten aleatòriament a vigilar els conreus.

Reconeixen que és molt difícil enxampar als lladres, ja que el terreny és molt gran i les possibilitats d’esmunyir-se sense ser atrapat també són moltes. Tot i això les patrulles el que fan és dissuadir als lladres, i des que han començat les vigilàncies ja no hi ha hagut nous robatoris.

Els pagesos afirmen que els lladres estan ben organitzats. Creuen que hi ha un membre que de dia observa, sobre el terreny, què és susceptible de ser robat, i que ja a la nit, es desplacen en cotxe fins la zona, s’hi baixen els executors del robatori i després de sostreure allò requerit tornen a quedar en un punt on marxen sense ser vistos.

Els 5 pagesos amb els que vam compartir nit, afirmen que el problema no és tant el robatori en si, sinó que els lladres saben que en un temps prudencial podran tornar a robar perquè el pagès haurà hagut de substituir allò sostret.

Les patrulles continuaran fins que es redueixin o desapareguin els robatoris, tot i que no són molt optimistes i afirmen que si no roben a Malgrat ho faran en d’altres pobles propers, i que tard o d’hora, quan es relaxin les vigilàncies, el més probable és que retornin al Pla de Grau.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics