Prop d’un miler d’estudiants de Blanes visitaran el Port de la població

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

A l’hora de dissenyar la Guia de Recursos Educatius que posa en marxa cada any el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, es procura incloure activitats que puguin enriquir no tan sols la formació curricular dels alumnes, sinó també el coneixement de la història de la seva vila.

És en aquesta línia que feia temps que hi havia el projecte d’incloure a la guia una visita guiada al Port i la Llotja de Blanes, perquè els alumnes puguin conèixer millor aquesta zona de la ciutat i els oficis de mariner i pescador.

 

En els propers 2 mesos està previst que visitin aquest la llotja i el port de Blanes prop de 900 alumnes procedents d’un total de 38 grups d’alumnes d’educació primària dels diferents centres escolars de la ciutat. Tots ells coneixeran, en la visita, els diferents oficis que hi ha relacionats amb la pesca, aprendran com funciona la llotja de Blanes, quin és el trajecte que fa el peix des que es pesca al mar i fins que arriba cuinat a la taula, així com la història marinera de la vila i la nova zona del port, ampliat recentment.

Durant tota la visita, els acompanyen treballadors de la confraria així com pescadors i mariners jubilats que s’han ofert com a voluntaris per donar totes les explicacions que faci falta als joves estudiants.

Les visites s’han organitzat comptant amb la col•laboració de la Confraria de Pescadors de Blanes, i des del Departament d’Educació de l’Ajuntament s’ha destacat que aquesta activitat pedagògica ha tingut una gran demanda, possiblement perquè és la principal novetat de l’actual curs 2012-2013.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics