URGENT

El Maresme lidera l’ocupació turística per Setmana Santa

Compartiu aquesta història

 

La nostra comarca, que centralitza entre Calella i Malgrat la seva gran oferta hotelera, ha aconseguit l’ocupació més alta de Setmana Santa a tota la demarcació de Barcelona. Segons l’informe elaborat pel Laboratori de Turisme de la Diputació, del 22 al 31 de març els hotels de la demarcació de BCN van tenir una mitjana d’ocupació del 63%, una dada lleugerament per sota que la Setmana Santa de l’any passat. En canvi a la nostra comarca l’ocupació va arribar al 77.5% , un 2,5% superior al mateix període del 2012. Durant els dies no festius l’ocupació es va mantenir en el 77% i en els festius es va enfilar fins al 81,39%.

Les dades han estat ben rebudes pel sector, malgrat que el fet que la Setmana Santa aquest any caigués tan aviat no afavoreix als establiments hotelers a l’hora de decidir-se a obrir ja la temporada.

El president del Gremi d’Empresaris d’Hostaleria del Maresme, Santiago García-Nieto, precisa que malgrat que els hotels han tingut una bona ocupació aquesta “ha estat molt concentrada en els quatre dies de festa, de divendres a dilluns”. García-Nieto atribueix les bones dades al tipus de turista que visita els municipis de la costa del Maresme; basicament estrangers que aprofiten els preus més assequibles que hi ha a la comarca, respecte a altres sectors de la costa catalana. Destaquen els provinents de França, el Regne Unit i Alemanya.

Amb vista a la temporada d’estiu, el president dels hotelers del Maresme es mostra optimista. Afirma que tot indica que l’estiu serà bo, semblant al de l’any passat, i que es mantindran les mateixes ocupacions especialment en els mesos forts de juliol i agost. De nou es confia que el turisme rus continuarà marcant la diferència amb augments del 30% respecte a l’any passat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics