La majoria d’afectats per les Participacions preferents podran acollir-se a l’arbitratge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La gran majoria de clients de Caixa Laietana que van canviar les participacions preferents per accions de Bankia podran acollir-se a l’arbitratge per mirar de no perdre tota la seva inversió. Ho ha aclarit el ministre d’Economia, Luis de Guindos, al Congrés dels Diputats ahir a la tarda.

Tot i que no ha aclarit en quines condicions, el ministre ha anunciat que rebran el mateix tracte que els clients propis de Bankia, tal com havien reivindicat els de Caixa Laietana, que fins ara quedaen fora d’aquesta mesura.

En aquest sentit cal tenir present que el 90% dels clients amb preferents d’aquesta entitat maresmenca van canviar aquests títols per accions de Bankia. Unes accions que s’han desplomat cosa que ha fet que molta gent perdi gran part dels seus estalvis.

 

La comissió de seguiment sobre aquest polèmic producte financer es constituirà la setmana que ve, quan es coneixeran els criteris a complir per poder-se acollir a aquests arbitratges. El ministre ha explicat que els criteris “es podran revisar periòdicament”, però assegura que tindran prioritat tots aquells afectats amb un nivell d’ingressos baix, d’edat avançada en el moment de la contractació, amb càrregues familiars especials, que no tinguessin experiència o formació financera, o que tinguin una proporció més gran d’estalvis retinguts en aquests productes.

També es permetrà anar per aquesta via ràpida d’arbitratge als titulars de preferents d’entitats nacionalitzades que ja les haguessin canviat per accions a principis del 2012.

La nostra comarca és la més afectada per aquests productes. En especial Mataró, però també PLF, on es calculen unes 2000 persones que tenen atrapades els seus estalvis en aquests productes. Tot i l’arbitratge, els usuaris no aconseguiran recuperar tota la inversió primera, sinó que hauran de renunciar entre un 70 i un 30% de les seves inversions.——

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics