La nova planta de triatge de Lloret es posarà en marxa aquest any 2013

 

Ho assegura el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Ho farà amb els residus que es generin en el conjunt de la Selva, però també amb els d’altres municipis propers, com ara Sta Susanna. Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, ho va comunicar fa uns dies per telèfon a l’alcalde Romà Codina i properament es convocarà una reunió entre ajuntaments i consells comarcals per explicar-ho i acabar d’enllestir-ho.

L’equipament està acabat i amb les proves fetes, però no es pot posar en marxa perquè, tal com va avançar El Punt Avui, no rebria les escombraries necessàries perquè sigui rendible i pugui funcionar. Aleshores, el govern local de Lloret va demanar empara a la Generalitat per aconseguir que més municipis es comprometessin a portar-hi la brossa.

Fonts de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), depenent del Departament de Territori i Sostenibilitat, van manifestar que “s’està treballant amb l’Ajuntament de Lloret de Mar i amb tots els àmbits territorials potencials d’utilitzar aquesta planta per tal que durant aquest any 2013 la planta de tractament de residus municipals de Lloret de Mar assumeixi la gestió dels residus de la Selva i altres àmbits territorials propers”.

S’han de garantir les 115.000 tones que té de capacitat perquè pugui funcionar, pel que es busca ampliar el nombre de municipis que portin les escombraries a aquesta planta.

La planta de triatge, situada al costat de l’abocador, ha tingut un cost de 40 milions d’euros, assumits per l’Agència de Residus. A Lloret es generen unes 40.000 tones de brossa, segons fonts municipals. Ara l’abocador de la ciutat també rep les de Tossa de Mar, Blanes i Santa Susanna, però tampoc són suficients.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics