URGENT

ICV-EUiA demana que es protegeixin les vies del tren al Maresme

Compartiu aquesta història

 

Els ecosocialistes han presentat aquesta setmana al Congrés dels Diputats, a Madrid, una proposició no de llei sobre la línia R1 de Rodalies, la que uneix els pobles del litoral del Maresme amb la ciutat de BCN. La proposició demana executar el projecte d’ADIF de protecció de la via al seu pas per la comarca, per tal d’evitar que els temporals de mar posin en perill la seguretat del trànsit de combois en aquesta via, que en segons quins trams, es troba a tocar de l’aigua.

El mateix text reclama que es garanteixi la circulació dels trens i la seguretat dels usuaris d’aquesta línia ferroviària, prioritzant la construcció de les obres necessàries per tal d’estabilitzar la línia i les defenses de les vies ferroviàries a les zones de la comarca que pateixen més incidències. En aquest sentit s’assenyala que un dels punts negres de la via és entre les estacions de Vilassar de Mar i Mataró.

Aquesta proposició no de llei presentada al Congrés dels Diputats se suma a la proposta de resolució que el grup parlamentari d’ICV-EUiA va presentar també fa uns dies al parlament català reclamant que es duguin a terme aquestes mesures per a garantir la circulació dels trens i la seguretat dels usuaris de la línia del Maresme.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics