URGENT

7 persones imputades entre Blanes i Lloret per simular robatoris

Compartiu aquesta història

 

El primer del fets es remunta al passat a l’octubre de 2012 quan una ciutadana va denunciar un robatori al interior d’un domicili de Lloret. La dona deia que li havien sostret joies per un valor superior a 1.500 euros. Els agents, però, van constatar que la denunciant havia venut aquestes joies, a un establiment de compra i venda d’or una setmana abans de la denúncia.

Cinc dies més tard, un home va denunciar que havia patit un robatori amb violència al pàrquing de l’edifici on vivia, a la mateixa localitat. L’home explicava que tres persones l’havien assaltat i robat tots els objectes personals que duia.

Un cop visionades les gravacions de les càmeres de seguretat de l’edifici i estudiats tots els indicis, la unitat d’investigació de la comissaria de Blanes va determinar que els fets eren falsos.

El tercer fet se situa al mateix mes quan un home va denunciar un robatori amb força en una botiga de roba. La víctima, propietari de l’establiment, va denunciar que li havien forçat la persiana de l’entrada i li havien robat peces per valor de més de 12.000 euros.

Els agents van constatar que els fets relatats eren contradictoris, ja que no es va observar cap forçament en el local i que el valor dels objectes sostrets coincidia amb el que constava contractat a la pòlissa de l’asseguradora, cosa que va fer sospitar també a l’empresa asseguradora.

Finalment, els mossos van concloure que es tractava d’una simulació de delicte i a banda d’aixì també van imputar al propietari per un delicte d’estafa.

Gairebé un mes més tard, un home va denunciar que li havien sostret el vehicle, víctima d’un atracament amb pistola, a Blanes. Els investigadors van poder comprovar que en realitat el vehicle havia estat venut mitjançant un portal d’Internet pel mateix propietari. Els mossos van seguir el rastre del cotxe i van constatar que s’havia matriculat legítimament a Alemanya.

El cinquè dels casos data del passat gener a Blanes. Una dona va denunciar una estrebada al carrer. La denunciant va presentar la denúncia un dia després del fet i durant la declaració, els agents van denotar que la víctima tenia una actitud molt nerviosa. Al final la dona va admetre que es tractava d’una mentida.

El sisè cas va tenir lloc al febrer. Una persona va denunciar un robatori amb violència que havia patit vuit dies abans a Lloret. La policia, després de la tardança a interposar la denuncia i les poques dades que donava la víctima dels fets, va sospitar de la veracitat de la denúncia.

Finalment, l’últim fet es va produir també al febrer quan el propietari d’una botiga de roba de Lloret va denunciar que li havien entrat a robar i li havien sostret 35 jaquetes de pell per un valor de 8.000 euros. Els agents de policia van comprovar que l’establiment no presentava cap mena de forçament i que les explicacions donades pel propietari eren errònies.

En tots els casos els denunciants van acabar imputats per un delicte de simulació de delicte i van quedar en llibertat després de declarar. Ara, resten a l’espera de la celebració del judici quan siguin requerits per part del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics