URGENT

L’alcalde de Blanes demana a la exregidora del PSC que marxi i torni l’acta

Compartiu aquesta història

Josep Marigó, alcalde de Blanes i primer secretari dels socialistes a la ciutat, va enviar fa uns dies una carta a Lourdes Fàbrega, que el passat gener va sortir del govern local i del partit. A la missiva l’alcalde li demana de forma oficial la dimissió com a regidora a l’Ajuntament de Blanes, per tal que el partit pugui recuperar l’acta.

Diu Marigó que el partit ha de tenir el nombre de regidors que el poble va decidir en les passades eleccions municipals i li demana la renuncia per tornar a l’equilibri dins el consistori que van donar els comicis. Ara fa 2 anys. El PSC va aconseguir 9 regidors, però des de la renúncia de Fàbrega, compten amb 8.

El líder socialista va recordar que han volgut ser “prudents” en tot moment i que li han respectat la petició de temps de reflexió, però que volen “salvaguardar la decisió dels ciutadans”. La carta arriba, segons va explicar Marigó, després d’haver convocat Fàbrega a una reunió en què no es va presentar. Si la petició de renúncia no és acceptada, el batlle afirma que traspassaran a la federació perquè el partit determini el més adient, perquè llavors ja serà un tema supramunicipal.

Fàbrega ja ha respost a la carta de l’alcalde. Diu la regidora que no pensa abandonar el consistori, perque ella continuarà lluitant pels ideals amb els que va anar a les eleccions, i que qui ha canviat és el PSC. És per això que ha anunciat que sí abandonarà la militància en aquest partit.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics