URGENT

La Policia i la passera protagonitzen el ple municipal

Compartiu aquesta història

 

La sessió d’ahir es va allargar 4 hores, la majoria de les quals van estar destinades als precs i preguntes. Segons l’oposició el fet de la durada d’aquest punt respon a que el d’ahir era el primer ple des del mes de gener, cosa que obliga a acumular preguntes de control al govern municipal.

En aquest sentit, el conflicte laboral amb els agents de la policia local va centrar part de la polèmica del plenari.

El portaveu del PP a l’Ajuntament, Óscar Bermán, va lamentar la situació creada amb els agents i va parlar d’un suposat pla estratègic del govern municipal per desmantellar la policia local. Considera el popular que amb les noves mesures, quadrants i condicions de treball dels agents, el govern passa de l’absurd.

El popular va retreure al govern l’inici de 3 expedients disciplinaris a 3 agents de la policia. En aquest sentit tant l’alcalde com la regidora de governació van explicar els motius dels expedients, i van assegurar que la situació a la policia local s’està ja normalitzant després de la polèmica viscuda en les últimes setmanes. Davant la insistència de Bermán, la regidora de governació Antònia Petit afirmava que no hi ha cap pla ocult per desfer el cos local de policia i que els canvis introduïts a la policia eren per millorar l’atenció al ciutadà.

Un altre dels temes que van monopolitzar la sessió va ser la passera entre el centre i St. Lluís, que continua aturada. El govern va anunciar ahir que hi ha realitzada prop d’un 95% de l’obra i que el 5% restant es pretén finalitzar el més aviat possible.

Ho va explicar el regidor d’urbanisme, Josep Rueda.

Per la seva banda, Esquerra Republicana va assegura que a PLF es paga l’aigua més cara de la comarca. Ho va assegurar arran d’un estudi propi realitzat a una 15a de poblacions del Maresme i seguint dos criteris de comparació. El primer els serveis mínims i quotes obligatòries i el preu del m3 del primer tram. Segons Francesc Alemany la quota fixa de PLF és la més cara de tots els pobles comparats.

El regidor d’hisenda va replicar que no es pot fer la comparació només en aquests dos conceptes, sinó en el global del cost que paguen els palafollencs pel volum general de l’aigua, ja que cada municipi repercuteix de forma diferent el cost al ciutadà.

Esquerra va preguntar també pel Pla de Camins i Rieres. En aquest sentit Juan Andrós Osorio va afirmar que el pla és a punt de posar-se a concurs públic, i que enguany incorporarà la millora dels espais més problemàtics després d’episodis de pluja.

CiU, com la resta de partits de l’oposició, va demanar més regularitat en els plens municipals, acomplint l’organització l’últim divendres de cada dos mesos. Així s’evitarien els plens tan llargs com el d’ahir. Irònicament, Joan Gallart assegurava que trigar tres mesos a fer un ple acabarà amb l’oposició.

L’alcalde va recordar que el ple s’ha desplaçat un mes, per assegurar la presència de tots els regidors, i que a partir d’ara es seguirà la premisa acordada, pel que el proper ple serà el 31 de maig,

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics