URGENT

Es tramiten les primeres denúncies a camions que passen per la N-II

Compartiu aquesta història

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat que ja s’han començat a imposar les primeres sancions als camioners que s’han saltat la prohibició de passar per l’N-II a les comarques gironines. Vila no va donar dades exactes, però va assegurar que ja s’està en la fase de transició entre donar informació a despistats i posar sancions.

En concret, segons el reglament del Servei Català de Trànsit, la multa a la qual s’enfronten aquests transportistes ascendeix fins als 500 euros. En principi, s’havia explicat que durant els primers dies els mossos només informarien als camioners sobre la prohibició i no posarien multes.

El conseller ha ressaltat que “entén i respecta” les protestes dels transportistes que han presentat un recurs contra la mesura. Segons Vila, són conscients que la nova norma genera inconvenients, però assegura que era molt pitjor no fer res. El conseller insisteix en el fet que la mesura és “excepcional i provisional” i afirma que, des dels primers dies, ja s’ha demostrat la seva “eficàcia”.

Es dóna el cas que fa pocs dies les dues grans organitzacions del sector del transport de mercaderies per carretera, han interposat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la prohibició que els camions de gran tonatge circulin per l’N-II entre la Jonquera i Maçanet de la Selva. Els transportistes ressalten en l’escrit que l’únic culpable d’aquesta situació és el Ministeri de Foment que no ha desdoblat la via i exigeixen que l’Estat es faci càrrec del cost del peatge.

Els establiments a peu de carretera també han protestat per la baixada d’ingressos que suposa les restriccions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics