URGENT

A PLF la vaga té un seguiment desigual segons els centres

Compartiu aquesta història

Avui estan cridats a la vaga tots els nivells d’ensenyament; des de les escoles bressol i fins les universitat.

A la nostra localitat l’aturada s’ha viscut de forma desigual. Per exemple les 13 educadores de la llar d’infants municipal de PLF, han anat a treballar normalment, pel que la incidència en aquest centre educatiu ha estat mínima.

Pel que fa als centres de primària de PLF, on més incidència ha tingut aquesta vaga de l’ensenyament ha estat a Les Ferreries. Allà el 50% de la plantilla de docents avui no ha anat a treballar en senyal de protesta. Pel que fa als alumnes, només han anat a classe el 43% dels nens i nenes d’aquesta escola. Ho ha explicat Marià Mañé que explica que amb les retallades estan desmantellant l’ensenyament públic.

A l’altra banda del carrer, al Ceip Mas Prats, la incidència ha estat menor. De fet només 3 dels 43 mestres avui s’han quedat a casa, secundant la vaga. Pel que fa als alumnes, dels 500 que té el centre, han anat a classe el 3 de cada 4. Aquests alumnes, però, no avançaran matèria, sinó que faran classes de reforç de continguts ja donats, com explica Rebeca Gómez, directora del centre.

Tampoc avançaran matèria els 14 estudiants de l’Institut que avui han anat a les aules. De fet és on hi ha hagut més incidència a nivell d’alumnat, ja que dels 450 alumnes, només 14 han anat al centre. De fet avui hi ha més mestres que alumnes a l’IES de la Font del ferro, ja que un 40% dels 41 professors han secundat la vaga d’aquest dijous, com explica Rosa Martínez, cap d’estudis del centre.

Amb tot, la vaga d’avui ha estat més seguida a PLF que l’última realitzada per la comunitat educativa, que es va fer el març de l’any passat.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics