URGENT

Mor l’exregidor malgratenc Lluís Llerinós

Compartiu aquesta història

 

Fou regidor del consistori malgratenc des del primer ajuntament democràtic, l’any 79, i fins l’ant 1998, quan va abandonar el seu càrrec.

Primer es va presentar sota les sigles de Partit Socialista d’Alliberament Nacional, i després va passar a militar a ERC, sigles que va representar com a cap de llista l’any 95. En les últimes eleccions municipals, ara fa 2 anys, va participar a les llistes d’Iniciativa a Malgrat.

A banda de la seva activitats a Malgrat, Llerinós, que era diplomat en Dret Tributari i Comunitats Europees, va ser membre del Consell Confederal de la Confederació Mundial del Treball a Brussel•les durant 8 anys. Va ser també Secretari General i President (en diferents etapes del 1983 al 2009) de la Confederació Sindical de Catalunya.

En la seva dilatada carrera política també va col.laborar, l’any 79, amb el Bloc d’Esquerra d’Alliberament Nacional, el partit creat per Lluís Maria Xirinachs. Va ser sota aquestes sigles que Llerinós es va presentar a les eleccions generals d’aquell any, tot i que no va treure representació.

Lluís Llerinós ha mort als 66 anys després d’una llarga malaltia i serà enterrat avui a Malgrat de Mar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics