S’endarrereix la posada en marxa de la dessaladora

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Segons han confirmat fonts de l’ACA a RP, la dessaladora de Blanes no reprendrà la seva activitats fins el proper mes de juny. Això és mes i mig més tard que l’any passat, quan a l’abril ja havia tornat a funcionar.

De tota manera no es descarta que si el clima continua sec aquest mes, calgui precipitar la seva posada en marxa abans de juny.

La Generalitat va prendre la determinació ara fa 2 anys d’aturar l’activitat de la planta dessaladora durant l’hivern, quan la demanda de consum d’aigua potable baixa a la nostra zona, mentre que a l’estiu, amb l’increment poblacional, es tornaria a posar en marxa.

L’any passat va ser el primer amb aquesta fòrmula i la dessaladora va funcionar d’abril i fins la tardor, cosa que segons el govern català li va permetre estalviar diners.

De tota manera, el rebut de l’aigua que paguen els palafollencs inclou una aportació per costejar l’extracció d’aigua de la dessaladora. Una aportació que es cobra tot l’any, tant si està en marxa la planta com si no. Diu Josep Rueda, regidor de Medi Ambient de PLF, que es paga una quota fixa durant tot l’any i que les aportacions de l’hivern compensen els costos de funcionament de l’estiu.

La planta dessaladora es va posar en marxa a principi dels anys 2000, degut a la continua salinització dels aqüífers de la Tordera. Amb la posada en marxa de la planta es va aconseguir recuperar els aqüífers, però amb el tancament parcial de la dessaladora es torna a témer una progressiva salinització, que podria afectar a la captació d’aigua dels pagesos més propers al mar.

Segons Rueda, però, els anàlisis realitzats fins ara confirmen que no hi ha regressió d’aigua dolça a l’aqüífer de la Tordera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics