URGENT

El nou passeig marítim de Malgrat costarà 6 milions d’€

Compartiu aquesta història

 

L’Ajuntament està enllestint el projecte executiu de la reforma i millora del passeig marítim de la localitat, que fa temps que reclama una actuació per actualitzar-lo i arreglar certes mancances d’infrastructures.

En aquest sentit el projecte, que encara no està del tot enllestit, puja entorn als 6 milions d’€, ja que més enllà de millorar les rajoles o la part estètica, també preten realitzar millores en les canonades de pluvials, o les portadores d’aigües brutes. El projecte, com explica l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, també vol adequar un dels passos soterrats que connecten amb el mar i eliminar-ne les barreres arquitectòniques.

El projecte només es fa per tal de situar i sentar les bases de les millores necessaries al passeig, però no té data de realització, per la manca de finançament. En aquest sentit Campoy apunta que si hi es crea alguna línia de subvenció o bé es pot destinar part de la taxa turística a inversions pel sector, es podria tirar endavant la reforma del passeig.

Un nou passeig que mantindria la filosofia de l’actual, però més diàfan, amb nou enllumenat, enretirant els pins actuals, amb zones de càrrega i descàrrega i amb aplicació de mesures per reduir dràsticament el trànsit.

Campoy explica que la voluntat del consistori fa anys que és millorar l’entorn del passeig marítim, però que l’actuació havia de ser més profunda que la part estètica, aprofitant per millorar les mancances d’infraestructures. L’actual passeig marítim té uns 35 anys, i tot i les continues tasques de manteniment, actualment es troba en un estat de desgast evident, en contraposició al nou passeig de Sta. Susanna o Pineda.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics